Migratie betekent: de grens passeren, afwijken van het gebaande pad. Dat vereist durf. Migrantenverhalen zijn daarom altijd bijzondere verhalen. Dat is wat ons inspireert.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Geprivilegieerden

Diplomaten en werknemers van Internationale organisaties hebben een bijzondere status die wordt aangeduid met de term geprivilegieerde. Zij vallen niet onder de Nederlandse Vreemdelingenwet, en hebben in plaats van een verblijfsvergunning een verblijfsdocument van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Houders van een geprivilegieerden document kunnen pas na 10 jaar ononderbroken verblijf in Nederland in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor Geprivilegieerden vallen
niet onder de 
Vreemdelingenwet.
onbepaalde tijd op grond van de Vreemdelingenwet. Daarnaast behoort ook het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit tot de mogelijkheden.

Het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd betekent echter onmiddellijk het verlies van de geprivilegieerden status. Het verlies van deze status van de hoofdpersoon betekent over het algemeen dat ook de afhankelijke familieleden de status van geprivilegieerde verliezen. Daarbij wordt echter geen onderscheid gemaakt tussen de familieleden die voldoen aan de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, en degenen die daar niet aan voldoen. Het is daarom zaak zich goed te laten informeren alvorens te besluiten afstand te doen van de geprivilegieerden status.

Terug naar Particulieren

Nieuws en events

Amsterdam Area: 140 nieuwe buitenlandse bedrijven gevestigd in 2015

25 januari 2016 In 2015 hebben zich 140 nieuwe buitenlandse bedrijven gevestigd in de Amsterdam Area. Dit is een recordaantal. In 2014 waren dit er 139. De meeste...

Nieuws en events