Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Regels voor stagiaires van buiten de Europese Unie versoepeld

18 mei 2018 Met ingang van 23 mei 2018 zullen de regels voor tewerkstelling van niet-EU stagiaires worden versoepeld. Niet langer is vereist dat de stage noodzakelijk is om af te kunnen studeren. Voorwaarde voor afgifte van de TWV is dat er een stageovereenkomst wordt overgelegd, waarin duidelijk wordt gemaakt wat de educatieve doelstelling of leercomponent van de stage is. De stage mag namelijk niet in de plaats komen van een reguliere baan.

Ook wordt het mogelijk voor een stagiaire om een stage te lopen bij een werkgever in Nederland indien hij op het moment van aanvraag van de tewerkstellingsvergunning ten hoogste twee jaar beschikt over een diploma. Indien de buitenlandse student zijn diploma al heeft behaald, dient de stage wel aan te sluiten bij zijn afgeronde opleiding. 

Deze versoepeling van de regels is een gevolg van de implementatie van de nieuwe EU richtlijn 2016/801 die ziet op onder andere de voorwaarden voor toegang en verblijf van derdelanders met het oog op onderzoek, studie, stages en vrijwilligerswerk.

Nieuws en events

Pieter Krop wint belangrijke Wav-boete zaak: beleid SZW onevenredig

3 oktober 2018 Op 3 oktober 2018 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak gedaan in een zaak van Pieter Krop, advocaat bij Kroes Advocaten. Onderwerp van...

Groeiend aantal expats bezoeken IN Amsterdam

24 september 2018 International Newcomers Amsterdam ( IN Amsterdam ), voorheen genaamd Expat Center Amsterdam, ziet elk jaar een groeiend aantal expats...

Nieuws en events