Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd

Na een ononderbroken rechtmatig verblijf van 5 jaar kan een vreemdeling in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, dient eerst het inburgeringsexamen te zijn behaald. Hierna kan de aanvraag worden Na 5 jaar recht op 
permanent verblijf in 
Nederland.
ingediend. De periode van 5 jaar ononderbroken verblijf wordt strikt gehanteerd. Er mag geen enkele onderbreking (oftewel: verblijfsgat) zitten in deze verblijfsduur.

Naast een verblijfsverleden van 5 jaar wordt door de IND beoordeeld of de vreemdeling over voldoende middelen van bestaan beschikt. Na een ononderbroken verblijfsperiode van 10 jaar wordt niet meer getoetst of de vreemdeling over voldoende middelen van bestaan beschikt.

Hoewel de verblijfsvergunning wordt afgegeven voor onbepaalde duur, wordt het bijbehorende verblijfsdocument voor de duur van 5 jaar verleend. Na afloop van de geldigheidsduur hoeft echter alleen maar een nieuw verblijfsdocument te worden aangevraagd, er wordt niet opnieuw getoetst aan de voorwaarden.

Meer weten over dit onderwerp?
Irene kan u adviseren.

Nieuws en events

Pieter Krop wint belangrijke Wav-boete zaak: beleid SZW onevenredig

3 oktober 2018 Op 3 oktober 2018 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak gedaan in een zaak van Pieter Krop, advocaat bij Kroes Advocaten. Onderwerp van...

Groeiend aantal expats bezoeken IN Amsterdam

24 september 2018 International Newcomers Amsterdam ( IN Amsterdam ), voorheen genaamd Expat Center Amsterdam, ziet elk jaar een groeiend aantal expats...

Nieuws en events