Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd

Na een ononderbroken rechtmatig verblijf van 5 jaar kan een vreemdeling in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, dient eerst het inburgeringsexamen te zijn behaald. Hierna kan de aanvraag worden Na 5 jaar recht op 
permanent verblijf in 
Nederland.
ingediend. De periode van 5 jaar ononderbroken verblijf wordt strikt gehanteerd. Er mag geen enkele onderbreking (oftewel: verblijfsgat) zitten in deze verblijfsduur.

Naast een verblijfsverleden van 5 jaar wordt door de IND beoordeeld of de vreemdeling over voldoende middelen van bestaan beschikt. Na een ononderbroken verblijfsperiode van 10 jaar wordt niet meer getoetst of de vreemdeling over voldoende middelen van bestaan beschikt.

Hoewel de verblijfsvergunning wordt afgegeven voor onbepaalde duur, wordt het bijbehorende verblijfsdocument voor de duur van 5 jaar verleend. Na afloop van de geldigheidsduur hoeft echter alleen maar een nieuw verblijfsdocument te worden aangevraagd, er wordt niet opnieuw getoetst aan de voorwaarden.

Meer weten over dit onderwerp?
Charlotte kan u adviseren.
Heeft u advies nodig?
Inge kan u adviseren over de juiste stappen.

Nieuws en events

Kroaten vrij op de arbeidsmarkt per 1 juli 2018

11 juni 2018 Voor Kroaten is geen tewerkstellingsvergunning meer vereist met ingang van 1 juli 2018. Het kabinet heeft op 8 juni 2018 besloten om het vrij...

Kroes Advocaten Immigration Lawyers draagt bij aan het “Dual Citizenship Report”

29 mei 2018 Als gespecialiseerd immigratie advocatenkantoor in Nederland is Kroes Advocaten Immigration Lawyers verheugd om geselecteerd te zijn om een...

Nieuws en events