Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Europese Blauwe Kaart: eis salaris per maand betaald

28 juli 2020 Voor kennismigranten bestond reeds de eis dat een kennismigrant zijn salaris moet ontvangen in de maand dat hij heeft gewerkt. En dat salaris moet hij giraal ontvangen op een bankrekening op zijn naam. Deze eis gold niet voor de Europese Blauwe Kaart. De Raad van State heeft hierdoor nog op 18 december 2019 geoordeeld dat geen boete Wet arbeid vreemdelingen van € 8.000 aan de werkgever van een Europese Blauwe kaarthouder kon worden opgelegd.

Dit is nu aangepast. Hiermee is de regeling voor de Europese Blauwe Kaart gelijkgetrokken met de kennismigrantenregeling. Ook voor Europese Blauwe Kaarthouders geldt vanaf 1 september 2020 dat de eis dat het salaris:

  • Moet worden betaald in de maand dat is gewerkt.
  • Giraal overgemaakt.
  • Op een bankrekening in naam van de vreemdeling.

Nieuws en events

Kennismigranten salarisnorm 2021

3 december 2020 De IND heeft de nieuwe 2021 salarisnormen voor kennismigranten, Europese Blauwe kaarthouders, sleutelpersoneel bij overplaatsing binnen een...

Europese Blauwe Kaart: eis salaris per maand betaald

28 juli 2020 Voor kennismigranten bestond reeds de eis dat een kennismigrant zijn salaris moet ontvangen in de maand dat hij heeft gewerkt. En dat salaris...

Nieuws en events