Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant & Corona: salaris valt onder salarisnorm

30 maart 2020 Het bruto maandsalaris van een kennismigrant kan onder de kennismigranten salarisnorm vallen door toepassing van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) door de werkgever. Wat betekent dit?

Deze omstandigheid dient u als werkgever binnen 4 weken te melden aan de IND in het kader van de informatieplicht.

Wordt de verblijfsvergunning van de kennismigrant ingetrokken omdat hij minder verdient dan de norm? De IND kan hier nog geen antwoord op geven. De IND is nog met het ministerie van Sociale Zaken in overleg over deze situatie.

Kroes Advocaten denkt dat de verblijfsvergunning niet zal worden ingetrokken als men dit vergelijkt met andere wettelijke regelingen waardoor het salaris van de kennismigrant onder de norm mag zakken.

Nieuws en events

Meldplicht werkgever: kennismigrant kan door Corona maatregelen niet naar Nederland reizen

6 april 2020 Wat moet u als werkgever doen in geval uw nieuwe kennismigrant nog niet kan beginnen omdat de kennismigrant niet naar Nederland kan reizen? De...

Kennismigrant & Corona: salaris valt onder salarisnorm

30 maart 2020 Het bruto maandsalaris van een kennismigrant kan onder de kennismigranten salarisnorm vallen door toepassing van de Noodmaatregel Overbrugging...

Nieuws en events