Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant en verlaagd salaris: regeling versoepeld

10 september 2020 Vreemdelingen met een ‘zoekjaar’ verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant indien zij minimaal € 2.432 bruto per maand verdienen. Dit is het verlaagde kennismigranten salariscriterium. 

Voorwaarde was dat deze vreemdelingen binnen hun zoekjaar verblijfsvergunning een baan als kennismigrant vonden. Lukte dat niet, dan was het verlaagde kennismigranten salariscriterium niet meer van toepassing. Dat is nu versoepeld. Het verlaagde salariscriterium geldt nu ook voor vreemdelingen die een zoekjaarverblijfsvergunning hebben gehad, en binnen drie jaar na hun afstuderen alsnog werk vinden als kennismigrant.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de oude regeling. Er is nog geen IND beleidswijziging. Het staat enkel vermeld op de IND website.

Nieuws en events

Kennismigranten salarisnorm 2021

3 december 2020 De IND heeft de nieuwe 2021 salarisnormen voor kennismigranten, Europese Blauwe kaarthouders, sleutelpersoneel bij overplaatsing binnen een...

Na 3 jaar vergunning ICT wijzigen naar kennismigrant: IND past FAQ (weer) aan

3 november 2020 De IND heeft op 7 oktober 2020 de FAQ die zien op de Intra corporate transfer verblijfsvergunning ( ICT overplaatsing binnen een onderneming )...

Nieuws en events