Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant met MVV maar zonder vergunning & Corona

25 maart 2020 Wat te doen in geval een kennismigrant met een geldige MVV naar Nederland is gereisd, maar door de sluiting van de IND loketten als gevolg van de Corona maatregelen zijn verblijfsvergunning als kennismigrant niet kan ophalen?

De kennismigrant kan in ieder geval werken op basis van zijn MVV en tot de geldigheidsduur van die MVV.

Maar wat te doen indien de kennismigrant na afloop van de geldigheidsduur van zijn MVV zijn verblijfsvergunning nog steeds niet heeft kunnen ophalen omdat de IND loketten door de Corona maatregelen nog steeds zijn gesloten?

Ook in dat geval mag hij blijven werken. Dit heeft de IND bevestigd. Wij adviseren om in een dergelijke situatie wel de IND een bericht te sturen waarin deze situatie wordt uitgelegd. Dan zit dit in het dossier van de kennismigrant en is daar over 5 jaar geen onduidelijkheid over, indien hij bijvoorbeeld een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd wil aanvragen.

Nieuws en events

Meldplicht werkgever: kennismigrant kan door Corona maatregelen niet naar Nederland reizen

6 april 2020 Wat moet u als werkgever doen in geval uw nieuwe kennismigrant nog niet kan beginnen omdat de kennismigrant niet naar Nederland kan reizen? De...

Kennismigrant & Corona: salaris valt onder salarisnorm

30 maart 2020 Het bruto maandsalaris van een kennismigrant kan onder de kennismigranten salarisnorm vallen door toepassing van de Noodmaatregel Overbrugging...

Nieuws en events