Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Mogelijke verruiming kennismigrantenregeling

26 februari 2019 Kennismigranten vinden Nederland een aantrekkelijk vestigings- en carrièreland. Deze conclusie volgt uit een onderzoeksrapport dat is verricht om inzicht te krijgen in wat nog gedaan kan worden om Nederland aantrekkelijker te maken voor kennismigranten. Ook worden er in het onderzoek een aantal aanbevelingen en verbetersuggesties gedaan. De Staatssecretaris geeft aan in zijn brief aan de Tweede Kamer dat hij de volgende verruimingen van het beleid zal gaan onderzoeken het komende jaar:

  • Kennismigranten die hun baan verliezen krijgen een langere zoekperiode dan 3 maanden.
  • Kennismigranten komen sneller in aanmerking voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Nu is dat nog na een periode van 5 jaar verblijf in Nederland.
  • Verruiming van de regeling voor vestiging van ondernemers met een start-up en kleine ondernemingen.
  • Gezinsleden van zelfstandig ondernemers krijgen vrije toegang tot de arbeidsmarkt.

In de tweede helft van 2019 zal de staatsecretaris de Tweede Kamer weer informeren over de voortgang van deze voorgestelde verruimingen. De Staatssecretaris bevestigt in zijn brief bovendien opnieuw dat het kabinet ernaar streeft om Nederland zo aantrekkelijk mogelijk te maken als vestigingsland voor kennismigranten.

Nieuws en events

Kennismigrant en verlaagd salaris: regeling versoepeld

10 september 2020 Vreemdelingen met een ‘ zoekjaar ’ verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant indien zij...

Meldplicht werkgever: kennismigrant kan door Corona maatregelen niet naar Nederland reizen

6 april 2020 Wat moet u als werkgever doen in geval uw nieuwe kennismigrant nog niet kan beginnen omdat de kennismigrant niet naar Nederland kan reizen? De...

Nieuws en events