Migratie betekent: de grens passeren, afwijken van het gebaande pad. Dat vereist durf. Migrantenverhalen zijn daarom altijd bijzondere verhalen. Dat is wat ons inspireert.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kort zakelijk bezoek in Nederland

Voor een zakelijk bezoek aan Nederland voor korter dan drie maanden, dient een Schengenvisum te worden aangevraagd.

De Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland zijn bevoegd tot afgifte van de zakenvisa. Om een Schengenvisum te verkrijgen moet een zo volledig mogelijk gedocumenteerde aanvraag bij de Nederlandse vertegenwoordiging worden ingediend. Het doel van de reis moet duidelijk zijn en ondersteund worden door documenten uit Nederland. 

Over het Schengenvisum

Een Schengenvisum kan worden afgegeven voor de maximale duur van 3 maanden in een tijdsbestek van 6 maanden.

Ook een multiple entry visum behoort tot de Een multiple entry visa
voor frequent zakelijk 
bezoek.
mogelijkheden. Een multiple entry visum brengt het gemak met zich mee, dat niet elke keer dat de vreemdeling het Schengengebied wil inreizen, een visum moet worden aangevraagd.

Werkzaamheden en vrijstellingen

Een Schengenvisum geeft op zichzelf geen recht op het verrichten van kortdurende werkzaamheden bij een dochtervestiging of bij een Nederlandse klant.

Sommige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld zakelijke besprekingen of software implementatie, zijn echter vrijgesteld van het vereiste van een tewerkstellingsvergunning.

Het is aan te raden om van te voren na te gaan of de werkzaamheden die bij u zullen worden verricht, onder een vrijstelling vallen. Wij kunnen voor u beoordelen of dit voor u het geval is. Neem hiervoor contact met ons op.

Orange Carpet Visum programma

Voor het buitenlandse bedrijfsleven bestaat daarnaast het Orange Carpet visum programma.

Het Orange Carpet is bedoeld voor ondernemingen die zakelijke relaties hebben met bedrijven in Nederland en waarvan de werknemers regelmatig naar Nederland moeten reizen. Werknemers van ondernemingen die zijn toegelaten tot het Orange Carpet visum programma kunnen via een vereenvoudigde en snellere procedure visa aanvragen.

In sommige gevallen kan een multiple entry visum voor de duur van maximaal drie jaar worden afgegeven.

Schengengebied

Met het afgegeven Schengenvisum door de Nederlandse ambassade kan niet alleen binnen Nederland worden gereisd, maar binnen het gehele Schengengebied. Het Schengengebied bestaat uit alle lidstaten van de Europese Unie, plus Noorwegen, IJsland en Zwitserland, met uitzondering van Groot-Brittannië, Ierland, Bulgarije, Roemenië en Cyprus.

Meer informatie over dit onderwerp?
Sheryl heeft zeer veel ervaring op dit gebied.

Nieuws en events

Brexit: Pieter Krop in het Advocatenblad over de gevolgen van de Brexit

27 mei 2021 Het Advocatenblad staat stil bij de gevolgen van de Brexit voor Britse bedrijven die zaken doen in Nederland. Britse bedrijven hebben sinds de...

In 2020 veel minder kennismigranten: een daling van 35%

15 mei 2021 In 2020 is er een enorme daling gekomen in het aantal aanvragen voor kennismigrant, Europese blauwe kaart en overplaatsing binnen een onderneming...

Nieuws en events