Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

mr Sarah Lindeboom, advocaat

Sarah Lindeboom heeft meer dan 13 jaar ervaring in het migratierecht. Sarah is specialist op het gebied van arbeidsmigratie, Nederlanderschap, Wav-boete-procedures en gecompliceerde gezinsmigratie.

Sarah Lindeboom

Sarah heeft veel gecompliceerde zaken tot een succesvolle afloop gebracht en heeft veel juridische procedures gewonnen. De zakelijke cliënten van Sarah variëren van de grote multinationals tot een start-up die zijn eerste vreemdeling in dienst wil nemen. Ook staat Sarah particulieren met met veel plezier bij. 

Op het gebied van de Rijkswet op het Nederlanderschap is zij één van de weinige echte specialisten in Nederland. 

Dat Sarah bovenop de actualiteit zit en gunstige veranderingen van wetgeving voor haar cliënten nauw in de gaten houdt, blijkt ondermeer uit het feit dat zij heeft begeleid bij de verlening van de allereerste start-up verblijfsvergunning in Nederland.

Cliënten omschrijven haar als zeer kundig, toegankelijk, uitstekend in communicatie, daadkrachtig en charmant. 

Zij begon haar loopbaan in 2006 als gerechtssecretaris bij de vreemdelingenkamer van de rechtbank Amsterdam. Zij behandelde bij de rechtbank reguliere migratierechtzaken, asiel- en bewaringszaken. In deze functie heeft zij zeer veel rechtbankzittingen bijgewoond, voorbereid en uitspraken voor de rechter geschreven. Door haar werk bij de rechtbank heeft zij veel advocaten tijdens zitting gezien. Hierdoor weet zij welke aanpak in de rechtbank succesvol is, als zij nu als advocaat de belangen van haar cliënten behartigt.

Ook maakte ze deel uit van de werkgroep vreemdelingenrecht van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Na ruim tweeënhalf jaar stapte zij over naar de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Bij het UAF ondersteunde ze hoger opgeleide vluchtelingen bij hun studie. Bij het UAF gaf ze advies aan werkgevers en begeleidde werkgevers bij het aanvragen van verblijfsvergunningen voor kennismigranten. Ook heeft ze bij het UAF haar kennis op andere gebieden van het migratierecht verder verdiept. Hierna is zij als advocaat aan de slag gegaan. 

Sarah studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie volgde zij een semester Frans recht aan de ‘Sorbonne’ in Parijs. Daarnaast heeft zij nog 1 jaar in Frankrijk gewoond. Hierdoor spreekt ze naast Nederlands en Engels ook vloeiend Frans.

Sarah vertegenwoordigt ons kantoor in het Europese netwerk voor immigratierecht advocaten (EILN).

Publicaties:
Kroniek Arbeidsmigratie, in: A&MR, 2017, nr. 8
Nieuwe regeling voor innovatieve opstartende ondernemers van buiten de EU/EER. Toelatingsregeling voor vernieuwende starters kent voorspelde problemen, in: A&MR, 2015, nr. 7

T: +31 (0)20 520 7050
M: +31 (0)6 434 99 311

E: lindeboom@kroesadvocaten.nl
  

Onze mensen

Jelle Kroes

Jelle Kroes

Jelle Kroes is gespecialiseerd in arbeidsmigratie, buitenlandse sporters, en...

Sander Groen

Sander Groen

Sander Groen is gespecialiseerd in arbeidsmigratie en Europees migratierecht. Sander...

Sheryl Goldberg

Sheryl Goldberg

Sheryl is geboren en getogen in New York City. Zij heeft haar Bachelor of Arts...

Alle mensen