Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Corona: reisbeperking verlengd tot 15 juni 2020

15 mei 2020 De Europese Commissie heeft de Schengenlidstaten en de geassocieerde Schengenlanden gevraagd de reisbeperkingen voor niet-essentiële reizen naar de Europese Unie te verlengen tot 15 juni. Lees hier het gehele bericht. Nederland heeft dit verzoek opgevolgd, en de reisbeperking naar Nederland verlengd tot 15 juni 2020.

De reisbeperking geldt niet voor EU-burgers en hun familieleden, burgers van geassocieerde Schengenlanden en hun familieleden, en personen van buiten de Europese Unie die een verblijfsvergunning als langdurig EU-ingezetene hebben.  

De reisbeperking geldt ook niet voor reizigers met een essentiële functie of behoefte. Mensen die essentieel werk doen, zoals:

  • Artsen
  • Verpleegkundigen
  • Gezondheidswerkers
  • Onderzoekers en deskundigen die het coronavirus helpen bestrijden, en
  • Personen die goederen vervoeren, grensarbeiders en seizoenarbeiders in de landbouw.

Nieuws en events

Zelfstandig ondernemer vrijgesteld van ONA examenonderdeel

17 september 2020 De regels voor het inburgeringsexamen zijn versoepeld voor vreemdelingen met een verblijfsvergunning als zelfstandig ondernemer . Deze groep...

Kennismigrant en verlaagd salaris: regeling versoepeld

10 september 2020 Vreemdelingen met een ‘ zoekjaar ’ verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant indien zij...

Nieuws en events