Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Corona: weer verlenging reisbeperking tot 1 juli 2020

16 juni 2020 De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen de reisbeperkingen voor niet-essentiële reizen naar het ‘Europese Unie + gebied’ te verlengen tot 1 juli 2020. Het ‘Europese Unie + gebied’ betreft alle Schengen lidstaten en Bulgarije. Kroatië, Cyprus en Roemenië, en IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Nederland heeft dit opgevolgd en de reisbeperkingen verlengd tot 1 juli 2020.

Deze reisbeperkingen gelden voor onderdanen van onderdanen van landen buiten de EU, de Schengen staten en het Verenigd Koninkrijk.

Na 1 juli 2020 zullen er waarschijnlijk versoepelingen optreden. De Europese Commissie heeft hiervoor aanbevelingen gedaan.

Zo zullen kennismigranten van buiten de Europese Unie onder de groep essentiële reizigers vallen. Hierbij dient dan wel aannemelijk te worden gemaakt dat het werk van de kennismigrant noodzakelijk is, en dat het werk niet kan worden uitgesteld of vanuit het buitenland kan worden gedaan.

Ook zullen de reisbeperkingen vanaf 1 juli 2020 worden opgeheven voor burgers van Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo Montenegro, Noord-Macedonië en Servië.

Nieuws en events

Update: verdere reisbeperkingen naar Nederland

21 januari 2021 De Nederlandse regering heeft met ingang van 23 januari 2021 meer reisbeperkingen ingesteld voor reizigers naar Nederland. Ook de volgende groep...

Boete Wet Inburgering: rechtbank oordeelt boete ten onrechte opgelegd

14 januari 2021 In deze zaak die is bepleit door Sander Groen heeft DUO (Dienst Uitvoeringsorganisatie) een boete opgelegd van € 1.250 omdat de vreemdeling...

Nieuws en events