Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant en verlaagd salaris: regeling versoepeld

10 september 2020 Vreemdelingen met een ‘zoekjaar’ verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant indien zij minimaal € 2.432 bruto per maand verdienen. Dit is het verlaagde kennismigranten salariscriterium. 

Voorwaarde was dat deze vreemdelingen binnen hun zoekjaar verblijfsvergunning een baan als kennismigrant vonden. Lukte dat niet, dan was het verlaagde kennismigranten salariscriterium niet meer van toepassing. Dat is nu versoepeld. Het verlaagde salariscriterium geldt nu ook voor vreemdelingen die een zoekjaarverblijfsvergunning hebben gehad, en binnen drie jaar na hun afstuderen alsnog werk vinden als kennismigrant.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de oude regeling. Er is nog geen IND beleidswijziging. Het staat enkel vermeld op de IND website.

Nieuws en events

Na 3 jaar vergunning ICT wijzigen naar kennismigrant: IND past FAQ (weer) aan

3 november 2020 De IND heeft op 7 oktober 2020 de FAQ die zien op de Intra corporate transfer verblijfsvergunning ( ICT overplaatsing binnen een onderneming )...

Pieter Krop in het Financieele Dagblad over boetes Wet arbeid vreemdelingen

19 oktober 2020 Het Financieele Dagblad (FD) heeft maandag 19 oktober 2020 een groot artikel gepubliceerd over het opleggen van boetes aan werkgevers vanwege...

Nieuws en events