Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant en verlaagd salaris: regeling versoepeld

10 september 2020 Vreemdelingen met een ‘zoekjaar’ verblijfsvergunning kunnen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als kennismigrant indien zij minimaal € 2.432 bruto per maand verdienen. Dit is het verlaagde kennismigranten salariscriterium. 

Voorwaarde was dat deze vreemdelingen binnen hun zoekjaar verblijfsvergunning een baan als kennismigrant vonden. Lukte dat niet, dan was het verlaagde kennismigranten salariscriterium niet meer van toepassing. Dat is nu versoepeld. Het verlaagde salariscriterium geldt nu ook voor vreemdelingen die een zoekjaarverblijfsvergunning hebben gehad, en binnen drie jaar na hun afstuderen alsnog werk vinden als kennismigrant.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de oude regeling. Er is nog geen IND beleidswijziging. Het staat enkel vermeld op de IND website.

Nieuws en events

Update: verdere reisbeperkingen naar Nederland

21 januari 2021 De Nederlandse regering heeft met ingang van 23 januari 2021 meer reisbeperkingen ingesteld voor reizigers naar Nederland. Ook de volgende groep...

Boete Wet Inburgering: rechtbank oordeelt boete ten onrechte opgelegd

14 januari 2021 In deze zaak die is bepleit door Sander Groen heeft DUO (Dienst Uitvoeringsorganisatie) een boete opgelegd van € 1.250 omdat de vreemdeling...

Nieuws en events