Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Mogelijke verruiming kennismigrantenregeling

26 februari 2019 Kennismigranten vinden Nederland een aantrekkelijk vestigings- en carrièreland. Deze conclusie volgt uit een onderzoeksrapport dat is verricht om inzicht te krijgen in wat nog gedaan kan worden om Nederland aantrekkelijker te maken voor kennismigranten. Ook worden er in het onderzoek een aantal aanbevelingen en verbetersuggesties gedaan. De Staatssecretaris geeft aan in zijn brief aan de Tweede Kamer dat hij de volgende verruimingen van het beleid zal gaan onderzoeken het komende jaar:

  • Kennismigranten die hun baan verliezen krijgen een langere zoekperiode dan 3 maanden.
  • Kennismigranten komen sneller in aanmerking voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Nu is dat nog na een periode van 5 jaar verblijf in Nederland.
  • Verruiming van de regeling voor vestiging van ondernemers met een start-up en kleine ondernemingen.
  • Gezinsleden van zelfstandig ondernemers krijgen vrije toegang tot de arbeidsmarkt.

In de tweede helft van 2019 zal de staatsecretaris de Tweede Kamer weer informeren over de voortgang van deze voorgestelde verruimingen. De Staatssecretaris bevestigt in zijn brief bovendien opnieuw dat het kabinet ernaar streeft om Nederland zo aantrekkelijk mogelijk te maken als vestigingsland voor kennismigranten.

Nieuws en events

Regeling vermogende vreemdelingen en buitenlandse investeerders geen succes

14 mei 2019 In oktober 2013 is de regeling voor buitenlandse investeerders en vermogende vreemdelingen geïntroduceerd. Deze regeling wordt ook wel de...

TWV Aziatische koks nieuwe regeling

2 mei 2019 Er komt met ingang van 1 oktober 2019 een nieuwe regeling voor tewerkstellingsvergunningen voor Aziatische koks. Die geldt voor de volgende...

Nieuws en events