Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Online meldplicht voor dienstverrichters per 1 maart 2020

14 januari 2020 Per 1 maart 2020 moeten werkgevers en zelfstandigen uit de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland die in Nederland een dienst verrichten of werknemers detacheren dat voor aanvang melden via een online portaal.

Het bedrijf in Nederland dat de dienst ontvangt heeft de plicht de melding te controleren. Het bedrijf moet controleren of de melding is gedaan en of de melding tijdig is gedaan en de juiste informatie bevat.

Zowel de dienstenverrichter als de dienstenontvanger riskeren een boete van € 12.000 als de melding niet is gedaan of fouten bevat.

De notificatie- en verificatieplicht is van toepassing op alle werknemers, dus ook de werknemers uit de Europese Unie.

Vanaf 1 februari 2020 is het mogelijk via de online portaal meldingen in te dienen voor werkzaamheden die starten op of na 1 maart 2020.

Indien u meer informatie wenst, aarzelt u dan niet contact op te nemen met Inge Eggen- te Pas

Nieuws en events

Raad van State oordeelt dat Nederlanderschap kan worden herbeoordeeld

14 februari 2020 De Raad van State heeft vandaag een belangrijke uitspraak gedaan voor oud- Nederlanders die hun Nederlandse nationaliteit automatisch zijn...

Online meldplicht voor dienstverrichters per 1 maart 2020

14 januari 2020 Per 1 maart 2020 moeten werkgevers en zelfstandigen uit de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland die in Nederland een...

Nieuws en events