Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Vermogende vreemdeling: NVP stapt uit regeling

14 april 2020 De Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) heeft aangegeven per 1 april 2020 niet langer te willen deelnemen aan de regeling voor een verblijfsvergunning voor vermogende vreemdelingen en buitenlandse investeerders.

Tot 1 april 2020 was het mogelijk voor vermogende vreemdelingen en buitenlandse investeerders om het minimumbedrag van € 1,25 miljoen te investeren in een fonds dat was aangesloten bij de NVP. Door deze investering ging het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) er van uit dat er sprake was van toegevoegde waarde voor Nederland.

Buitenlandse investeerders die alleen wensen te investeren en niet actief te ondernemen, zijn nu aangewezen op de Seed Capital regeling van het RVO. Door minimaal € 1,25 miljoen te investeren in een investeringsfonds dat valt onder de SEED Capital regeling is er volgens het RVO ook altijd sprake van toegevoegde waarde voor Nederland.

Nieuws en events

Reisbeperkingen opgeheven voor 14 landen

30 juni 2020 De Europese Raad heeft vandaag een lijst bekendgemaakt van 14 landen waarvoor de reisbeperkingen per 1 juli zouden kunnen worden opgeheven. De...

Corona: weer verlenging reisbeperking tot 1 juli 2020

16 juni 2020 De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen de reisbeperkingen voor niet-essentiële reizen naar het ‘Europese Unie + gebied’ te...

Nieuws en events