Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

mr Hans van Oort
Advocaat
mr Hans van Oort, Advocaat

Hans is anderhalf jaar docent Europees Recht bij het Europa Instituut van de Universiteit Leiden geweest, voordat hij als advocaat is begonnen bij Kroes Advocaten.

Hans studeerde rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze studie heeft hij invulling gegeven aan zijn bijzondere belangstelling voor het migratierecht door als student-assistent werkzaam te zijn voor verschillende universitair docenten en hoogleraren van het Amsterdam Centre for Migration and Refugee Law van de Vrije Universiteit. Verder heeft hij naast zijn studie gewerkt bij Stichting Migratierecht Nederland en was hij als gastdocent op vrijwillige basis werkzaam voor Amnesty International. Ook is hij redactiesecretaris geweest van het Verblijfsblog. Dit blog voorziet actuele migratierechtelijke thema’s van juridische feiten en achtergronden.

Voordat hij aan zijn rechtenstudie begon, heeft Hans commerciële economie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook heeft hij een masteropleiding in hotel management afgerond aan de Hotelschool Maastricht en de Universitat Ramon Llull in Barcelona. Vervolgens heeft hij gedurende enkele jaren gewerkt in verschillende Amsterdamse vijfsterrenhotels. Naast Nederlands en Engels spreekt Hans door werkervaring in Frankrijk en Zwitserland ook vloeiend Frans.

Publicaties

in: A&MR, 2020, nr. 10

in: A&MR, 2020, nr. 5

in: Crimmigratie & Recht, 2020, nr. 1

in: A&MR, 2018, nr. 10

(e.a. auteurs), Ceaseval, mei 2018

in: A&MR, 2017, nr. 9

in: Verblijfblog, mei 2017

in: Verblijfblog, april 2017