Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

mr Sarah Omar
Advocaat
mr Sarah Omar, advocaat

Sarah is gespecialiseerd in arbeidsmigratie en gezinsmigratie. Zij staat zowel ondernemingen als particulieren bij. Binnen arbeidsmigratie heeft zij veel ervaring in het begeleiden van ondernemingen bij verblijfsvergunningen voor (Turkse) kennismigranten, Europese Blauwe Kaart, overplaatsing van werknemers in concernverband en tewerkstellingsvergunningen. Particulieren begeleidt zij voornamelijk bij aanvragen voor een verblijfsvergunning als zelfstandig ondernemer, zoekjaar na studie en verblijf bij (EU) partner/echtgenoot.

Haar cliënten zijn zeer te spreken over haar goede en duidelijke communicatie, pro-actieve houding, juridische analyse van de zaak, en haar goede contacten met IND ambtenaren.

Sarah studeerde Nederlands recht, specialisatie staats –en bestuursrecht, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft zij als paralegal werkervaring opgedaan bij een gerenommeerd advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht, (internationaal) strafrecht en bestuursrecht. Zij was gelijktijdig paralegal bij Stichting PrisonLaw, waar zij Nederlanders in buitenlandse detentie voorzag van juridische bijstand.

Sarah heeft zich jaren ingezet voor de rechten en belangen van mensen die geschonden (dreigen te) worden. Zo heeft zij veel tijd besteed aan vrijwilligerswerk bij Amnesty International. Zij is onder andere voorzitter geweest van de ‘Movies that Matter’ commissie. Voorts heeft zij in het buitenland gewerkt met mensen in achterstandsposities.

Lidmaatschap
Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

Vereniging De Jonge Balie Amsterdam

  • 2020-2022: bestuurslid
  • Heden: algemeen lid
Publicaties

in: GOW, februari 2021, nr. 36

in: INAmsterdam, 25 april 2023

in: INAmsterdam, 4 augustus 2023

Registratie Nederlandse orde van advocaten

Sarah Omar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Vreemdelingenrecht

Op grond van deze registratie is Sarah Omar verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.