Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

mr Sarah Omar
Advocaat
mr Sarah Omar, advocaat

Sarah is sinds 2019 werkzaam bij Kroes Advocaten. Zij houdt zich bezig met het Europese- en Nederlands migratierecht in brede zin, met een focus op arbeidsmigratie en gezinshereniging.

De cliënten van Sarah zijn zowel ondernemingen als particulieren. Haar cliënten zijn zeer te spreken over haar goede en duidelijke communicatie, pro-actieve houding, juridische analyse van de zaak, en haar goede contacten met IND ambtenaren.

Sarah studeerde Nederlands recht, specialisatie staats –en bestuursrecht, aan de Universiteit  van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft zij als paralegal werkervaring opgedaan bij gerenommeerd advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht, (internationaal) strafrecht en bestuursrecht. Zij was gelijktijdig paralegal bij Stichting PrisonLaw, waar zij Nederlanders in buitenlandse detentie voorzag van juridische bijstand.

Sarah heeft zich jaren ingezet voor de rechten en belangen van mensen die geschonden (dreigen te) worden. Zo heeft zij veel tijd besteed aan vrijwilligerswerk bij Amnesty International. Zij is onder andere voorzitter geweest van de ‘Movies that Matter’ commissie. Voorts heeft zij gewerkt met mensen in achterstandsposities in het buitenland.

Sarah is actief als bestuurslid bij Vereniging De Jonge Balie te Amsterdam. De Jonge Balie stelt zichzelf ten doel het bevorderen van de ontwikkeling van en het contact tussen jonge advocaten in het arrondissement van de rechtbank Amsterdam.

Sarah heeft een jaar in Amerika gestudeerd en spreekt naast Nederlands ook vloeiend Engels.

Publicaties

in: GOW, februari 2021, nr. 36

in: INAmsterdam