Een oplossing vinden voor elk immigratievraagstuk, dat is onze doelstelling. Bedrijf of particulier, wij laten ons graag door u uitdagen.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Nieuw: verblijfsvergunning voor essentieel start-up personeel

Vanaf 1 juni 2021 start een pilot die het voor innovatieve start-ups makkelijker moet maken om vreemdelingen (niet EU) met bijzondere expertise naar Nederland te halen.

1 juni 2021 Er geldt een salariscriterium van €2497 bruto per maand exclusief 8% vakantietoeslag. Hiermee wordt aangesloten bij de laagste salarisnorm uit de kennismigrantenregeling. Als aanvullende voorwaarde voor deze verblijfsvergunning geldt dat werknemer een belang van minimaal 1% in het bedrijf moet krijgen. Dit belang moet de werknemer krijgen binnen een periode van 3 jaar nadat de arbeidsovereenkomst is getekend.

De pilot duurt 4 jaar, eindigt op 1 juni 2025. Vóór afloop van de pilot vind er uiteraard een evaluatie plaats door de IND of de regeling een definitieve regeling wordt of dat deze wordt afgeschaft. Als de regeling verblijfsvergunning voor essentieel start-up personeel wordt afgeschaft dan mogen werknemers die deze verblijfsvergunning hebben nog één jaar bij de start-up blijven werken.

De Immigratiedienst verwacht dat er 100 tot 150 aanvragen per jaar worden ingediend.

Lees op deze pagina alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voor voor essentieel start-up personeel.

Nieuws en events

Nieuw: verblijfsvergunning voor essentieel start-up personeel

1 juni 2021 Er geldt een salariscriterium van €2497 bruto per maand exclusief 8% vakantietoeslag. Hiermee wordt aangesloten bij de laagste salarisnorm uit...

Kennismigranten salarisnorm 2021

3 december 2020 De IND heeft de nieuwe 2021 salarisnormen voor kennismigranten, Europese Blauwe kaarthouders, sleutelpersoneel bij overplaatsing binnen een...

Nieuws en events