Kort zakelijk bezoek in Nederland

Voor een zakelijk bezoek aan Nederland voor korter dan drie maanden, dient een Schengenvisum te worden aangevraagd.

De Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland zijn bevoegd tot afgifte van de zakenvisa. Om een Schengenvisum te verkrijgen moet een zo volledig mogelijk gedocumenteerde aanvraag bij de Nederlandse vertegenwoordiging worden ingediend. Het doel van de reis moet duidelijk zijn en ondersteund worden door documenten uit Nederland. 

Een Schengenvisum kan worden afgegeven voor de maximale duur van 3 maanden in een tijdsbestek van 6 maanden. Ook een multiple entry visum behoort tot de mogelijkheden. Een multiple entry visum brengt het gemak met zich mee, dat niet elke keer dat de vreemdeling het Schengengebied wil inreizen, een visum moet worden aangevraagd.

Een Schengenvisum geeft op zichzelf geen recht op het verrichten van kortdurende werkzaamheden bij een dochtervestiging of bij een Nederlandse klant. Sommige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld zakelijke besprekingen of software implementatie, zijn echter vrijgesteld van het vereiste van een tewerkstellingsvergunning. Het is aan te raden om van te voren na te gaan, of de werkzaamheden die bij u zullen worden verricht, onder een vrijstelling vallen. Wij kunnen voor u beoordelen of dit voor u het geval is.  

Voor het buitenlandse bedrijfsleven bestaat daarnaast het Orange Carpet visum programma. Het Orange Carpet is bedoeld voor ondernemingen die zakelijke relaties hebben met bedrijven in Nederland en waarvan de werknemers regelmatig naar Nederland moeten reizen. Werknemers van ondernemingen die zijn toegelaten tot het Orange Carpet visum programma kunnen via een vereenvoudigde en snellere procedure visa aanvragen. In sommige gevallen kan een multiple entry visum voor de duur van maximaal drie jaar worden afgegeven.

Met het afgegeven visum door de Nederlandse ambassade kan niet alleen binnen Nederland worden gereisd, maar binnen het gehele Schengengebied. Het Schengengebied bestaat uit alle lidstaten van de Europese Unie, plus Noorwegen, IJsland en Zwitserland, met uitzondering van Groot-Brittannië, Ierland, Bulgarije, Roemenië en Cyprus.

Terug naar Bedrijven

Kennismigrant: Verhoging IND Leges

20 november 2015 De IND leges voor een aanvraag verblijfsvergunning voor verblijf als Lees verder »

Wav-boete voor feitelijk leidinggevenden

20 november 2015 Steeds vaker legt het Ministerie van SZW persoonlijke Wav-boetes op aan leidinggevenden van bedrijven wegens... Lees verder »