Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Jelle Kroes in NRC Handelsblad over versnelde naturalisatie procedure van de Israëliër Ofir Engel

De Israëlische jongeman (18 jaar) Ofir Engel is gegijzeld en ontvoerd door Hamas en meegenomen naar de Gazastrook. Hij wordt daar als gijzelaar vastgehouden. Nederland heeft Ofir Engel vlak na zijn ontvoering het Nederlanderschap verleend. Dit terwijl hij op geen enkele wijze voldeed aan de ‘reguliere’ voorwaarden om Nederlander te worden. Jelle Kroes is door het NRC Handelsblad als expert op dit gebied, gevraagd op welke wijze dit kan, en of de Rijkswet op het Nederlanderschap deze mogelijkheid wel heeft.

De Rijkswet op het Nederlanderschap biedt, zoals Jelle Kroes aangeeft, de mogelijkheid om in uitzonderlijke situaties vreemdelingen met een spoedprocedure te naturaliseren tot Nederlander. Hierbij worden de reguliere tijdrovende naturalisatie procedures aan de kant geschoven. In de woorden van Jelle Kroes: “in deze uitzonderlijke situaties spelen belangen die prevaleren boven het handhaven van de wettelijke voorwaarden voor naturalisatie”.

Deze ‘spoedprocedure’ wordt ook veel gebruikt voor topsporters. Op deze manier kan de topsporter dan snel als Nederlander deelnemen aan grote internationale toernooien, zoals de wereldkampioenschappen of de Olympische Spelen. Koningin Maxima is ook via deze spoedprocedure binnen 8 dagen genaturaliseerd tot Nederlander.In de situatie van Ofir Engel is waarschijnlijk besloten tot toepassing van de spoedprocedure om het Nederlanderschap te verlenen, omdat gijzelaars met een dubbele nationaliteit meer kans hebben om te worden vrijgelaten door Hamas.

Lees hier het artikel in de NRC over de versnelde naturalisatie tot Nederlander van Ofir Engel (betaalmuur).

Kroes Advocaten Immigration Lawyers heeft zeer veel cliënten bijgestaan ​​bij het verkrijgen van een Nederlands paspoort. Hetzij via de naturalisatieprocedure om Nederlander te worden, hetzij via de optie procedure om het Nederlanderschap te verkrijgen.