Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

mr Inge te Pas
Partner
mr Inge te Pas, partner

Inge te Pas is gespecialiseerd in het Europees- en Nederlands migratierecht. Inge heeft uitgebreide deskundigheid op het gebied van arbeidsmigratie, nationaliteitsrecht en gezinsmigratie. Inge heeft specifieke expertise opgebouwd in de advisering over het Nederlanderschap en de verkrijging van het Nederlanderschap.

Zij haalt veel plezier uit het adviseren of een cliënt Nederlander is (geweest) en de mogelijkheid om het Nederlanderschap te (her)krijgen.

Inge’s dienstverlening is breed. Zij kan snel tot de kern van de zaak komen en helder adviseren over de te nemen stappen. Met veel plezier staat zij haar cliënten bij in het gehele proces, van het advies tot het verkrijgen van de vergunning of de Nederlandse nationaliteit.

Inge’s dienstverlening wordt door haar cliënten als uitstekend en zeer plezierig beschreven. Cliënten prijzen haar betrokkenheid bij de zaak en haar heldere, snelle en prettige communicatie. Verder wordt Inge gewaardeerd voor haar transparantie, zowel over de kansen in een zaak als de te verwachten kosten.

Haar cliënten prijzen het volgende van haar in verschillende reviews:

  • Inge’s uitgebreide kennis van het migratie- en nationaliteitsrecht en haar vermogen dit op begrijpelijke wijze uit te leggen aan haar cliënten en met goede oplossingen te komen;
  • Inge’s uitstekende communicatie: ze reageert snel en is duidelijk, is eerlijk over wat wel en niet kan en is “on top of the process”;
  • Inge’s integriteit en professionaliteit: zij begrijpt het belang van de zaak voor haar cliënten, is empathisch en blijft te allen tijde professioneel.

Inge procedeert graag en met veel succes. Zij heeft in gecompliceerde zaken uitstekende resultaten weten te bereiken. In een zaak waarbij Inge een cliënt jarenlang heeft bijgestaan zegt de cliënt over haar:

  • A challenging situation in what was not a straightforward case. It was through the dedication, expertise and perseverance of Inge and the Kroes office, throughout what was an extended journey of ups and downs that eventually led to a favourable result. I will always be appreciative of their continued support even when doubt and litigation fatigue began to set, and admire their persistence in standing firmly behind their professional opinion but moreover standing by their client, even when faced with greater uncertainty. Bravo for a brilliant outcome.”

 

Inge heeft zich reeds tijdens haar studie Internationaal en Europees recht gespecialiseerd in het migratierecht. Zo heeft zij tijdens haar studie stage gelopen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en zich bezig gehouden met klachten tegen de Nederlandse overheid op het gebied van migratierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij gewerkt als secretaris van de Commissie Meijers, een toonaangevende commissie die Europese- en Nederlandse instellingen adviseert over nieuwe Europese wetsvoorstellen op het gebied van onder meer het Europees migratierecht. Verder heeft zij als onderzoeker gewerkt bij de Nationale ombudsman in het team veiligheid, justitie en vreemdelingen en als juridisch medewerker bij de rechtbank Midden-Nederland.

Inge doceert actualiteiten arbeidsmigratie aan het CPO Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs.

Inge is:

  • Lid UIA International Association of Lawyers
  • Lid WRV Werkgroep Rechtsbijstand Vreemdelingen
  • Lid SVMA Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten
Publicaties

In: A&MR, 2022, nr. 3

In: A&MR, 2019, nr. 10

in: A&MR, 2017, nr. 8

in: Blog op website INAmsterdam

In: ArbeidsRecht, 2014, nr. 12

in: NJB, 2012, nr. 9

Registratie Nederlandse orde van advocaten

Inge te Pas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Vreemdelingenrecht

Op grond van deze registratie is Inge te Pas verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.