Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Europese Commissie stelt intracompany transfer richtlijn voor

De Europese Commissie heeft op 13 juli 2010 een nieuwe richtlijn voorgesteld die het voor multinationale ondernemingen gemakkelijker moet maken om hoogopgeleide werknemers uit derde landen tijdelijk over te plaatsen naar een dochteronderneming in EU‑lidstaten.

De Commissie presenteert gemeenschappelijke regels voor een versnelde toegangsprocedure voor leidinggevenden, specialisten en afgestudeerde stagiairs van multinationale ondernemingen. De aanvraagprocedure moet maximaal 30 dagen duren en een gecombineerde verblijfs- en arbeidsvergunning zal worden verleend.

Commissaris voor Binnenlandse Zaken, Cecilia Malmström licht het voorstel toe: “We hebben behoefte aan een Europese aanpak van arbeidsmigratie die het onze economieën mogelijk maakt de migranten te ontvangen die ze nodig hebben. Multinationale ondernemingen die actief zijn in Europa hebben toegang tot de juiste mensen nodig, met de juiste vaardigheden en op het juiste moment, maar dergelijke personeelsleden met een sleutelpositie zijn niet altijd op de lokale arbeidsmarkt voorhanden. De afgelopen jaren is het voor die ondernemingen steeds belangrijker geworden om tijdelijk werknemers naar en binnen de EU te kunnen overplaatsen. Die binnen een onderneming overgeplaatste personen brengen gespecialiseerde kennis en vaardigheden naar Europa, wat de Europese economie helpt te versterken en verdere investeringen in lidstaten aantrekt.”