Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

In 2020 veel minder kennismigranten: een daling van 35%

In 2020 is er een enorme daling gekomen in het aantal aanvragen voor kennismigrant, Europese blauwe kaart en overplaatsing binnen een onderneming (ICT). In 2019 waren er in totaal nog 20.970 aanvragen ingediend. In 2020 is dat aantal gedaald naar 13.710. Dat is een daling van bijna 35%. De oorzaak ligt uiteraard in de Covid-19 uitbraak. Hierdoor was de economische (wereld)situatie in het tweede kwartaal van 2020 zeer ongewis, en daarnaast heeft het vliegverkeer een flinke periode stilgelegen.

Voor het eerst in jaren is ook het aantal positieve beslissingen op de aanvraag als kennismigrant, Europese blauwe kaart en overplaatsing binnen een onderneming gedaald. Het aantal inwilligingen is uitgekomen op 91%. In de voorgaande jaren kwam dat uit op 94%.

Ook in 2020 komen nog steeds de meeste kennismigranten uit India. Dat was ook al zo in de voorgaande jaren. Voor het eerst komt China op de tweede plek als land van waaruit de meeste kennismigranten komen. De Verenigde Staten kwam altijd op de tweede plaats achter India. De Verenigde Staten is nu gezakt naar de derde plaats.

Klik hier het complete overzicht van de IND jaarcijfers 2020.