Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

IND Salarisnormen 2024 voor Kennismigranten, Europese Blauwe Kaarthouders, ICT Overplaatsingen en Recent Afgestudeerden

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de salarisnormen voor 2024 aangekondigd voor verschillende verblijfsvergunningen, waaronder Kennismigranten, Europese Blauwe Kaarthouders, ICT overplaatsingen binnen een onderneming, en recent afgestudeerden (zoekjaar).

Vanaf 1 januari 2024 gelden de volgende salariscriteria (bruto per maand, exclusief 8% vakantietoeslag):

  • Kennismigranten en ICT-overplaatsingen vanaf 30 jaar: € 5.331
  • Kennismigranten en ICT-overplaatsingen jonger dan 30 jaar:€ 3.909
  • Europese Blauwe Kaart: € 6.245
  • Recent afgestudeerden (zoekjaar): € 2.801

Het is belangrijk ermee rekening te houden dat bij de berekening van de salarisnorm alle vaste maandelijkse (bruto) vergoedingen mogen worden meegenomen, op voorwaarde dat deze structureel en maandelijks worden uitgekeerd en schriftelijk zijn vastgelegd, bij voorkeur in de arbeidsovereenkomst.

Salarisbetaling voor kennismigranten, ICT en Europese Blauwe Kaarthouders

Het salaris moet elke maand worden betaald in de maand waarin er werk is verricht, doorgaans aan het einde van de maand. De betaling moet giraal plaatsvinden op een bankrekening op naam van de vreemdeling.

Indien een vreemdeling reeds in dienst is en over een geldige verblijfsvergunning beschikt, is het niet noodzakelijk om het huidige salaris aan te passen naar de salariscriteria van 2024. Ook indien de aanvraag vóór 1 januari 2024 word ingediend, geldt het salariscriterium van 2023 nog.

Op zoek naar meer informatie over het kennismigrantenloon? Lita Mannoe en Edward van Kempen hebben het kennismigrantenloonbegrip uitgebreid besproken in hun artikel van juni 2023, ‘Kennismigrantenregeling en 30%-regeling’*, Dit artikel is verschenen in het Vakblad Beloning & Belasting (FUTD).* Let op, in dit artikel worden de salariscriteria van 2023 gebruikt.