Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Nederlands paspoort in 2023 op plaats 5 van meest ‘waardevolle’ paspoorten van de wereld

Elk jaar vindt er een ‘Global Ranking’ plaats van 199 paspoorten van over de hele wereld. Deze ranking wordt al ruim 18 jaar gedaan door Henley & Partners. Er wordt aan de hand van 227 bestemmingen beoordeeld met welke van die 199 paspoorten de meeste bestemmingen visumvrij kunnen worden bezocht. De ranking wordt gedaan aan de hand van de ‘Henley Passport Index’, opgesteld door Henley & Partners.

De ranglijst wordt ieder jaar opgesteld aan de hand van het volgende criterium:

  • Het aantal landen dat houders van een bepaald paspoort kunnen bezoeken zonder in het bezit te zijn van een visum, of
  • in geval aan de paspoorthouder bij aankomst op bestemming een visum of elektronische reistoestemming (ETA) kan worden afgegeven.

Nederland staat op plaats 5 in 2023 in de Henley Passport Index. In 2020 had een Nederlands paspoort ranking 6, waarmee houders van een Nederlands paspoort 186 landen visumvrij konden bezoeken. In 2021 steeg Nederland naar ranking 5, waarmee houders van een Nederlands paspoort 187 landen visumvrij konden bezoeken. In 2022 stond Nederland wederom op ranking 5, maar steeg het aantal visumvrij te bezoeken landen naar 188. In het huidige jaar, 2023, staat Nederland nog steeds op ranking 5. In dit jaar is het aantal visumvrij te bezoeken landen opnieuw gestegen. Nu naar  189 landen.

Japan en Singapore staan in 2023 op nummer 1 van de ranglijst. Paspoorthouders van deze landen kunnen 193 landen visumvrij bezoeken.