Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Nederlands paspoort in top 5 beste paspoorten van de wereld in 2024

Elk jaar voert het kantoor Henley & Partners de ‘Global Passport Ranking’ uit, waarbij het kantoor 199 verschillende paspoorten vergelijkt om te onderzoeken met welk paspoort je de meeste bestemmingen visumvrij kunt bezoeken. Dit wordt gedaan aan de hand van 227 bestemmingen.

De Global Passport Ranking wordt al 19 jaar door Henley & Partners uitgevoerd. Het Nederlandse paspoort behoort sinds 2021 aaneengesloten in de top 5 beste paspoorten van de wereld. Waar het Nederlands paspoort in 2023 nog op plek 5 stond, staat deze in 2024 op de derde plek. Nederlanders hebben dan ook visumvrije toegang tot 192 bestemmingen (in 2023 waren dit 188 bestemmingen).

Het onderzoek wordt verricht aan de hand van twee factoren:

  • Het aantal bestemmingen dat houders van een specifiek paspoort kunnen bezoeken zonder in het bezit te zijn van een geldig visum; of
  • Er aan de paspoorthouder bij aankomst op de bestemming een visum of elektronische reistoestemming (ETA) kan worden afgegeven, zonder dat deze voor vertrek hoeft te worden aangevraagd of toegekend.

Momenteel staan er zes landen op nummer 1 in de ranglijst. Dit zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Singapore en Spanje. De houders van de paspoorten van voornoemde landen hebben visumvrije toegang tot 194 bestemmingen.