Kroes Advocaten Immigration Lawyers is een nichekantoor gespecialiseerd in Nederlands en Europees immigratierecht.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Kennismigrant met MVV maar zonder vergunning & Corona

25 maart 2020 Wat te doen in geval een kennismigrant met een geldige MVV naar Nederland is gereisd, maar door de sluiting van de IND loketten als gevolg van de Corona maatregelen zijn verblijfsvergunning als kennismigrant niet kan ophalen?

De kennismigrant kan in ieder geval werken op basis van zijn MVV en tot de geldigheidsduur van die MVV.

Maar wat te doen indien de kennismigrant na afloop van de geldigheidsduur van zijn MVV zijn verblijfsvergunning nog steeds niet heeft kunnen ophalen omdat de IND loketten door de Corona maatregelen nog steeds zijn gesloten?

Ook in dat geval mag hij blijven werken. Dit heeft de IND bevestigd. Wij adviseren om in een dergelijke situatie wel de IND een bericht te sturen waarin deze situatie wordt uitgelegd. Dan zit dit in het dossier van de kennismigrant en is daar over 5 jaar geen onduidelijkheid over, indien hij bijvoorbeeld een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd wil aanvragen.

Nieuws en events

Corona: reisbeperking verlengd tot 15 juni 2020

15 mei 2020 De Europese Commissie heeft de Schengenlidstaten en de geassocieerde Schengenlanden gevraagd de reisbeperkingen voor niet-essentiële reizen naar...

Vreemdelingen met verblijfsvergunning zelfstandig ondernemer kunnen een beroep doen op TOZO

17 april 2020 Vreemdelingen met een verblijfsvergunning als zelfstandig ondernemer kunnen een beroep doen op de TOZO regeling zonder dat hun verblijfsvergunning...

Nieuws en events