Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

mr Irene van der Fluit
Advocaat
mr Irene van der Fluit, Advocaat

Irene staat met veel plezier zowel bedrijven als particulieren bij. Zij probeert samen met de cliënt bij ieder immigratievraagstuk tot een praktische oplossing te komen. Het doel is het verkrijgen van het visum en de verblijfsvergunning.

In 2011 kwam Irene tijdens haar studie Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam bij Kroes advocaten werken als secretariaatsmedewerker. Uiteindelijk groeide zij binnen het kantoor door van paralegal naar immigration consultant. Inmiddels is zij advocaat. De veelzijdigheid van het migratierecht en het internationale aspect spreken haar aan.

Door de jaren heen heeft Irene ruime ervaring opgedaan met de begeleiding van werkgevers en hun expats bij het aanvragen van vergunningen op grond van de kennismigrantenregeling, de EU Blue Card en Intra Corporate Transferee Richtlijn. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van gezinshereniging in al haar verschillende verschijningsvormen: van de ‘standaard’ verblijf bij partner procedure, tot de gecompliceerde aanvragen op basis van het Europees recht en verblijf bij Nederlands kind.

Haar cliënten zijn allemaal erg te spreken over haar betrokkenheid bij de zaak en haar snelle en heldere communicatie. Zij leidt hen stap voor stap door de procedure en onderhoudt het contact met de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Nederlandse ambassades en consulaten en het UWV Werkbedrijf.

In 2019 maakte zij de overstap naar het internationale accountants- en consultancykantoor PricewaterhouseCoopers (PwC) waar zij als senior associate werkzaam was in het Global Immigration Services team. Bij PwC adviseerde Irene voornamelijk multinationals en hun werknemers op het gebied van immigratie. Daarnaast was zij onderdeel van het Posted Workers Team waardoor zij veel ervaring heeft met werknemers die door hun werkgever van een EU lidstaat, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland of Zwitserland naar Nederland worden gedetacheerd. Na iets meer dan anderhalf jaar bij PwC te hebben gewerkt, is zij weer teruggekeerd naar Kroes Advocaten.

Naast haar werk is Irene altijd erg maatschappelijk betrokken geweest. Tijdens haar studie was zij vrijwilliger bij Stichting Rechtswinkel Migranten en gaf zij les aan middelbare scholieren over het strafrecht. Irene is ook vele jaren actief geweest in de Ledenraad van Amnesty International Nederland voor de regio Flevoland/Noord Holland/Utrecht. Zij heeft zich sterk gemaakt tegen mensenrechtenschending wereldwijd.

Naast haar studie Rechtsgeleerdheid heeft Irene haar Bachelor aan de School voor Journalistiek behaald.

Publicaties

In: A&MR, 2022, nr. 3