Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Wij staan elk jaar in de top 3 van de beste advocatenkantoren op het gebied van klanttevredenheid.

Regeling Aziatische Koks per 1 oktober 2019 bekendgemaakt

De nieuwe definitieve regeling voor tewerkstelling van Aziatische koks is bekendgemaakt. De regeling is alleen voor specialistische restaurants met een Aziatische keuken. Het betreft de volgende keukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thais, Tibetaans en Vietnamees.

Snackbars, cateringbedrijven en bezorgdiensten worden in zijn algemeenheid niet beschouwd als specialiteitenrestaurants. Een uitzondering hierop is mogelijk. De snackbar, het cateringbedrijf of bezorgdienst moet dan aantonen dat een gekwalificeerde kok op functieniveau 4 tot en met 6 noodzakelijk is.

Het restaurant dat een aanvraag voor een Aziatische kok wil indienen moet eerst de vacature bij het UWV melden. Nadat de vacature drie weken bij het UWV heeft open gestaan, kan een aanvraag worden ingediend. Alleen koks met functieniveau 4 tot en met 6 kunnen in aanmerking komen. Bij aanvragen die zijn ingediend voor 1 november 2019 geldt deze eis nog niet.

Om aan te tonen dat de kok over de vereiste kwalificaties beschikt om als specialiteitenkok te werken moet een diploma, of een certificaat worden overgelegd waaruit blijkt dat de kok beschikt over de vereiste vaardigheden om de functie te kunnen vervullen.

De tewerkstellingsvergunning (GVVA) kan voor maximaal twee jaar worden verleend. Een verlenging is mogelijk. De tewerkstellingsvergunning (GVVA) wordt verleend onder voorwaarden aan het restaurant. Namelijk: het opleiden van reeds in dienst zijnde keukenpersoneel dat geen tewerkstellingsvergunning nodig heeft, of het bieden van een stage aan een student van een ROC koksopleiding.

Bij een nieuwe aanvraag GVVA of verlenging moet het restaurant aantonen dat is voldaan aan één van deze voorwaarden.