Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

mr Esther Wolthuis
Advocaat
mr Esther Wolthuis, Advocaat

Esther is haar carrière in de advocatuur begonnen bij Pellicaan Advocaten. Bij Pellicaan Advocaten was zij werkzaam als juridisch medewerker in de sectie migratierecht. Na Pellicaan Advocaten is zij overgestapt naar Kroes Advocaten.

Esther is gespecialiseerd in arbeidsmigratie en gezinsmigratie. Zij begeleidt bedrijven bij het aanvragen van verblijfsvergunningen voor kennismigranten, intra company transfer en de Europese Blauwe Kaart. Gezinsmigranten assisteert zij met het aanvragen van een MVV en verblijfsvergunning. Zij heeft veel plezier in het snel en efficiënt regelen van de visa en verblijfsvergunningen, en haalt voldoening uit tevreden cliënten.

Esther heeft ook gewerkt als redactiesecretaris bij het migratierechtelijke vakblad Asiel&Migrantenrecht. Hierdoor is zij goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in het migratierecht.

Esther studeerde Internationaal en Europees recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep zij stage bij de migratiehelpdesk van Defence for Children en bij de sectie migratierecht van een advocatenkantoor.

Esther is zeer maatschappelijk betrokken. Tijdens haar studie was zij bestuurslid van de Amnesty International studentengroep in Groningen. Ook deed zij jarenlang vrijwillig juridisch onderzoek voor organisaties als het Syria Legal Network en het Center for Children’s Rights Amsterdam.

Publicaties

in: Over de grens. Vakblad over grensoverschrijdend werken en wonen, juni 2022, nr. 5

in: GOW, april 2021, nr. 46

in: Blog op website INAmsterdam

in: A&MR, 2021, nr. 9

in: A&MR, 2021, nr. 5

in: A&MR, 2020, nr. 5

in: A&MR, 2020, nr. 4