Migratie betekent: de grens passeren, afwijken van het gebaande pad. Dat vereist durf. Migrantenverhalen zijn daarom altijd bijzondere verhalen. Dat is wat ons inspireert.

Direct contact

Bel ons Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 520 7050

Working Holiday Program

Jongeren uit Argentinië, Australië, Canada, Hong Kong, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea kunnen op zeer eenvoudige wijze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning in Nederland. Het is een verblijfsvergunning om kennis met maken met de Nederlandse cultuur en samenleving. De vergunning biedt een beperkte mogelijkheid tot werk.

Voor Argentijnen, Canadezen, burgers van Hong Kong en Zuidkoreanen bestaat het Working Holiday Program. Voor Australiërs en Nieuw-Zeelanders wordt het het Working Holiday Scheme genoemd. Om in aanmerking te komen voor deze verblijfsvergunning mag de vreemdeling niet De Working Holiday
is geldig voor 1 jaar en 
kan niet worden verlengd.
ouder zijn dan 31 jaar. Voorts moet de vreemdeling aantonen dat hij over voldoende middelen van bestaan beschikt om een vliegticket naar het land van herkomst te kunnen kopen.

De verblijfsvergunning geeft deze "Working Holiday makers" het recht om voor elke werkgever in Nederland te werken, zonder dat deze over een tewerkstellingsvergunning hoeft te beschikken. Deze werkzaamheden mogen alleen incidenteel van aard zijn. Incidenteel betekent:

  • Maximaal 12 aaneengesloten weken bij dezelfde werkgever.
  • Het aantal uren dat per week wordt gewerkt mag niet worden gespreid over meer dan 12 weken.
  • Na 12 weken bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt mag er daarna wel aangesloten weer 12 weken worden gewerkt bij een andere werkgever.

Indien de vreemdeling langer aan het werk zal gaan, dan dient de werkgever bijvoorbeeld een verblijfsvergunning als kennismigrant aan te vragen.

Deze verblijfsvergunning is geldig voor 1 jaar en kan niet worden verlengd. 

De Working Holiday maker die na afloop van zijn vergunning in Nederland wil blijven, kan een verblijfsvergunning aanvragen voor een ander verblijfsdoel. Uiteraard dient dan wel te worden voldaan aan de voorwaarden voor die specifieke verblijfsvergunning.

Nieuws en events

Regeling Aziatische Koks per 1 oktober 2019 bekendgemaakt

10 september 2019 De nieuwe definitieve regeling voor tewerkstelling van Aziatische koks is bekendgemaakt. De regeling is alleen voor specialistische restaurants...

Nieuwe regeling voor werknemers van start-ups

12 augustus 2019 In de zomer van 2020 komt er een nieuwe regeling voor werknemers van start-ups. Deze regeling is er op gericht om het voor innovatieve start-ups...

Nieuws en events